nieuws

Wat vind jij: Hardleerse jongeren die zich niet aan coronaregels houden, moeten huisarrest krijgen

Wat vind jij: Jongeren die zich niet aan de coronaregels houden, moeten huisarrest krijgen
Wat vind jij: Jongeren die zich niet aan de coronaregels houden, moeten huisarrest krijgen © Getty Images
Er is een grote kans dat de coronamaatregelen die nu gelden, langer van kracht blijven. Om ervoor te zorgen dat de politie de handhaving van de regels vol blijft houden, is huisarrest voor mensen die al een boete hebben gehad een goede oplossing.  
Dat zei voorzitter Gerrit van de Kamp van Politievakbond ACP vanochtend in het radioprogramma 1op1. Ondanks dat de meeste mensen zich aan de richtlijnen houden, zijn er ook groepen die dit niet doen. "Zij veroorzaken op allerlei manieren overlast", legt Van de Kamp uit. 

Handhaving volhouden

Als de coronacrisis langer gaat duren, moet het instrumentarium van de politie uitgebreid worden volgens Van de Kamp. Op dit moment kan de hulpdienst boetes uitdelen aan mensen die zich niet aan de richtlijnen houden, maar het wordt steeds moeilijker om dit te handhaven.
"Zeker als het weer beter wordt", stelt Van de Kamp. De voorzitter zegt dat huisarrest opleggen een mogelijke oplossing is voor bijvoorbeeld hardleerse jongeren die al een boete hebben gekregen. Daarbij kunnen ouders een belangrijke rol gaan spelen. 

Stelling

Wat vind jij? Is huisarrest een goede straf voor hardleerse jongeren die zich niet aan de coronamaatregelen houden? Stem op onze stelling en praat met ons mee, hieronder in de reacties of op onze Facebookpagina. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.