nieuws

Zwols filmbedrijf brengt corona-videoboodschappen bij mensen thuis

Houd (afstand) van elkaar. Met die boodschap ging MRK Film uit Zwolle langs de deuren. Normaal gesproken maakt het commerciële mediabedrijf films voor bedrijven. Maar nu ligt dat werk grotendeels stil door de coronacrisis. 
Mark van de Pol en zijn team willen in deze rustige tijd voor hun bedrijf toch creatief bezig blijven en brengen daarom persoonlijke videoboodschappen bij de mensen thuis, op een groot scherm, gemonteerd op een stoer busje. Omdat de liefde voor werken met beeld blijft.
"Het is dankbaar om te doen. Wij zijn een commercieel bedrijf en doen wel vaker mee aan maatschappelijke projecten, maar al pratend met elkaar kwamen wij tot de conclusie dat veel mensen toch eenzaam zijn. Want niet iedereen kan beeldbellen, dus bedachten wij om filmpjes uit te zenden 'op locatie'. Dus een persoonlijke boodschap van de kleinkinderen voor opa en oma."
Zwols filmbedrijf brengt corona-videoboodschappen
Zwols filmbedrijf brengt corona-videoboodschappen © MRK Film

Nieuw project

Het is een succes. Er komen overal videoboodschappen vandaan. Inmiddels is het videoscherm vier dagen lang langs allerlei adressen geweest. En zoals het een echt commercieel brein betaamt, draaien de raderen alweer voor een nieuwe actie.
"We willen nu iets doen met mondkapjes, maar dan voor de beetje 'vergeten' sector: de thuiszorg. Het idee borrelt nog. We zijn er nog mee bezig, maar het komt."
De videobus rijdt de komende tijd niet, maar zeg nooit 'nooit'. "Wij vonden het erg leuk om een sprankje geluk te brengen in deze toch trieste periode, het gaf ons als team ook veel voldoening."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.