nieuws

D66 wil vergoeding voor boa's in Overijsselse natuurgebieden

Natuurgebied IJhorst
Natuurgebied IJhorst © RTV Oost
Er moet een vergoeding komen voor de natuur- en terreinbeheerders in Overijssel. Want zij krijgen op het gebied van toezicht en handhaving steeds meer taken, stelt D66 Overijssel.
D66 doelt op natuurbeherende organisaties zoals Staatsbosbeheer of Landschap Overijssel, maar ook particuliere grondbezitters die hun terrein voor publiek openstellen.
Die organisaties krijgen volgens de fractie op het gebied van toezicht en handhaving steeds meer taken, vooral tijdens de coronacrisis, terwijl hun capaciteit afneemt. In andere provincies krijgen de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) al een vergoeding voor het toezicht houden in de gebieden. 

17 euro

'Het Subsidiestelsel Natuur en Landschap geeft daarom provincies de mogelijkheid om een vergoeding van jaarlijks 17 euro per hectare uit te keren voor de toezicht in natuurgebieden. Maar in tegenstelling tot Gelderland, Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland doet Overijssel dat niet', aldus de partij in een persbericht.
"We willen allemaal genieten van een gezonde en veilige natuur. Dan moeten we ook uitvoerende organisaties tegemoetkomen en recht doen aan onze provinciale ambities: beleven, beschermen en benutten van natuur", besluit D66'er Wybren Bakker.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.