nieuws

Zwolle Pride gaat niet door vanwege coronacrisis

Zwolle Pride 2019
Zwolle Pride 2019 © RTV Oost / Esther Rikken
De Zwolle Pride, een evenement dat eind augustus zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege de coronacrisis. Dat laat initiatiefnemer Niek lá Mon weten in een persverklaring. De organisatie onderzoekt of het evenement in een andere vorm alsnog door kan gaan. "Voor nu zijn er echt andere prioriteiten."
De Zwolle Pride wordt jaarlijks gehouden om de zichtbaarheid voor de LHBTI+ gemeenschap te vergroten. "Prides vergen vele maanden aan voorbereidingen en normaal gesproken zit Zwolle Pride nu in de piek van haar productie", aldus Lá Mon.
"Het is onverantwoord om in deze situatie tijd en energie te vragen voor een evenement in augustus", aldus Lá Mon. "Partners zoals de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, maar ook ondernemers krijgen zo de ruimte om zich te focussen op wat nu écht belangrijk is, namelijk het draaiende houden van hun onderneming."
De organisatie belooft zich tijdens de crisis in te blijven zetten voor de LHBTI+ gemeenschap. "We zoeken naar mogelijkheden om later dit jaar verschillende, kleinere, activiteiten te organiseren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.