nieuws

Nabestaanden slachtoffer viervoudige moord teleurgesteld over vrijlating vermeende wapenleveranciers: 'Dit komt hard aan'

Advocaat Fehmi Jakob: 'Vrijlating drie verdachten komt keihard aan bij nabestaanden.'
Advocaat Fehmi Jakob: 'Vrijlating drie verdachten komt keihard aan bij nabestaanden.' © RTV OOST
Nabestaanden van één van de slachtoffers van de viervoudige moord in Enschede hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat de drie vermeende wapenleveranciers met onmiddellijke ingang op vrije voeten worden gesteld. “Dit komt hard aan”, aldus advocaat Fehmi Jakob, die de nabestaanden van de doodgeschoten Hengelose restauranthouder bijstaat.
De rechtbank oordeelde eerder vandaag dat er geen juridische gronden meer zijn om het voorarrest van een vader en zoon en een vrouw uit Brabant te verlengen. De vrouw zou hebben bemiddeld bij de moordwapens, waarna de vader en zoon die zouden hebben geleverd aan de Twentse hoofdverdachten, die verantwoordelijk worden gehouden voor de viervoudige moord.

Teleurgesteld

Dat de drie vermeende wapenleveranciers waarschijnlijk in de loop van vandaag al op vrije voeten worden gesteld, komt bij de nabestaanden hard aan, zegt advocaat Fehmi Jakob.
Volgens de raadsman reageerden de nabestaanden teleurgesteld toen hij ze informeerde over de vrijlating van de drie vermeende handelaren. “Hun dierbare familielid is vermoord met wapens, waarvan deze drie mensen worden verdacht dat ze die hebben geleverd. En dat ze dan nu op vrije voeten worden gesteld... mijn cliënten vinden dat de rechtbank daarmee vooral ook een verkeerd signaal afgeeft richting andere wapenhandelaren.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.