nieuws

Landbouwminister Schouten trekt 650 miljoen euro uit voor deel agrarische sector

Minister Schouten trekt 650 miljoen euro uit voor een deel van de agrarische sector
Minister Schouten trekt 650 miljoen euro uit voor een deel van de agrarische sector © ANP
Het kabinet trekt 650 miljoen euro uit om de sierteelt, bepaalde delen van de tuinbouw en de fritesaardappelsector te ondersteunen in verband met de coronacrisis. Dat schrijft landbouwminister Carola Schouten vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens boerenbelangenorganisatie LTO Noord zijn die noodmaatregelen erg welkom.
"Grote groepen boeren en tuinders kunnen geen kant op met hun producten. Het is vaak niet mogelijk om de bloemen, planten en voedsel waar veel in is geïnvesteerd zomaar een paar maanden op te slaan. De sector staat dus voor een unieke uitdaging, en de algemene economische maatregelen van het kabinet bieden niet altijd een oplossing,” aldus Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland.
"Deze aanvullende maatregel voor de sierteelt, tuinbouw en fritesaardappeltelers is dus zeer welkom. Minister Schouten heeft hiermee oog voor de verschrikkelijke impact die de crisis op onze leden heeft. Tegelijkertijd blijft de harde realiteit dat de problemen voor veel bedrijven van zo’n omvang zijn, dat ze hier nog niet mee zijn opgelost."
Bij de uitwerking en uitvoering van de noodmaatregel zal meer duidelijk moeten worden over wat dit concreet gaat betekenen voor de agrarische sector.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.