nieuws

Zo komt de nieuwe N307 tussen Kampen en de Roggebotsluis eruit te zien

Impressie van de nieuwe N307
Impressie van de nieuwe N307 © Provincies Overijssel en Flevoland
De provincies Overijssel en Flevoland hebben een impressie gedeeld van de nieuwe N307 en de bijbehorende oeververbinding tussen beide provincies. De grootste verandering in de weg tussen Kampen en de Roggebotsluis (Flevoland) is de rotonde, die plaatsmaakt voor op- en afritten naar en van de N306. Daarnaast verdwijnt de sluis.
De rotonde, die net in Flevoland ligt, is het pijnpunt op het twee kilometer lange stuk van Kampen naar de sluis. Daar komen de N306 en N307 bij elkaar; de rotonde veroorzaakt veel vertraging voor het verkeer, vooral in de spits.

Op- en afritten

Daarom maakt de rotonde plaats voor een complexere wegconstructie: met op- en afritten wordt het verkeer naar en van de twee provinciale wegen geleid. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen snel en langzaam verkeer.
Tegelijkertijd werken de provincies aan het verbeteren van de waterveiligheid in de regio. Daarom wordt de Roggebotsluis verwijderd, waardoor de doorgang voor het water een stuk breder wordt.

Beweegbare brug

De sluis maakt plaats voor een nieuwe beweegbare brug met een grotere doorvaarthoogte. Via deze brug kan het wegverkeer over het water, waarbij auto-, landbouw-, bestemmingsverkeer en fietsers elk een eigen rijbaan hebben.
De werkzaamheden moeten dit jaar beginnen. De verwachting is dat de nieuwe situatie in 2022 klaar is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.