Streep door Deventer Op Stelten en Deventer Boekenmarkt deze zomer vanwege coronacrisis

De grote Deventer evenementen deze zomer, Deventer Op Stelten en de Deventer Boekenmarkt, gaan vanwege de coronacrisis niet door. Beide evenementen zijn verplaatst naar 2021. Dat meldt de stichting dEVENTer, de eindverantwoordelijke en organisator van beide evenementen.

De organisatie noemt als belangrijkste reden het feit dat grootschalige publieksevenementen alleen door mogen gaan als de gezondheid en veiligheid gegarandeerd kunnen worden. 'Dat is nu niet aan de orde, en in juli en augustus ook nog niet', schrijft de organisatie in een persbericht.

Organisatie niet mogelijk

Evenementen als het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten en de Deventer Boekenmarkt passen volgens dEVENTer daarnaast niet in het scenario van de anderhalvemeter-samenleving.

'De coronacrisis en daarmee alle nationale en internationale maatregelen en beperkingen maken een verantwoorde en efficiënte organisatie van de beide evenementen nu niet mogelijk.'

'Verantwoord artistiek concept'

Zowel Deventer Op Stelten als de Deventer Boekenmarkt vereisen een omvangrijke organisatie van enkele maanden. 'Het gaat hierbij om een groot aantal praktische en financiële zaken, maar zeker ook de noodzaak om te komen tot een verantwoord artistiek concept.'

 

Deventer Op Stelten zou dit jaar plaatsvinden van 10 t/m 12 juli, de Deventer Boekenmarkt op zondag 2 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: