nieuws

Het is definitief: jubileumeditie mudrun Tot de Nek in de Drek verschuift naar volgend jaar

Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen
Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen © Peter de Haan
Hij was er een paar weken geleden al bang voor, organisator André Spit van de obstacle mudrun Tot de Nek in de Drek. Vandaag maakt hij samen met zijn collega's bekend dat de jubileumeditie van het Vriezenveense evenement inderdaad wordt verschoven naar volgend jaar.
'Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om de vijfde editie van de Tot de Nek in de Drek Obstacle Mudrun op zaterdag 4 juli 2020 niet door te laten gaan', schrijft de organisatie in een persbericht. 'De gezondheid staat voorop. We kunnen de gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en alle andere betrokkenen niet garanderen.'
De organisatie schrijft het 'enorm vervelend' te vinden voor alle deelnemers, die met groot enthousiasme aan de start wilden beginnen. 'Maar we hebben op dit moment geen andere keus, gezien de anderhalvemeter-samenleving waarin we op dit moment zitten.' 

'Onverantwoord'

Daarnaast wil de organisatie in deze tijd geen beroep doen op de sponsoren, bouwbedrijven en vrijwilligers. Zo legde Spit twee weken geleden al uit dat de organisatie elk jaar samenwerkt met een team van ziekenhuis ZGT, maar dat hij zich afvroeg of die keuze nu verantwoord zou zijn.
Tot de Nek in de Drek werd in februari voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste mudrun van Nederland. De inschrijving voor de editie van dit jaar zat binnen een uur vol.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.