Paulien ontdekt reusachtige penis op haar pand bij Olst: "Absurd"

Is het een boodschap, of simpelweg baldadigheid? Het zal Paulien een rotzorg zijn. Ze kan niet geloven dat iemand een enorme penis op haar pand bij Olst heeft geschilderd. En dat terwijl ze op het punt staat daar een droomhuis te bouwen.

Zondagmiddag, Paulien krijgt een mailtje van een bekende. De strekking: er staat een metersgrote penis op je pand geschilderd. Paulien, die nu nog met haar gezin in Diepenveen woont, springt in de auto en rijdt naar haar kavel aan de IJsseldijk. Het zal toch niet waar zijn?

Het is waar, ziet ze al op grote afstand. Je kunt niet om het geslachtsdeel heen, dat zorgvuldig op de muur is geschilderd. 'Piemel', staat erbij.

Absurd

"Hoe ik reageerde?", blikt Paulien terug. "Ik was boos, het is gewoon ásociaal." Dan, na een korte pauze: "Maar ik moest ook lachen. Het is hilarisch omdat het zo absurd is."

Absurd. Maar tóch zag ze het aankomen. Want een paar dagen voor 'de penis' heeft iemand het gebouw wit geverfd. "Als een leeg canvas."

Vergunning net rond

Paulien deed aangifte en liet het weer los. "We willen het pand toch slopen om ons eigen huis te laten bouwen, de vergunning is net rond", legt ze uit. Tot de anonieme tekenaar dus opnieuw de aandacht opeiste. 

Hoewel, anoniem? "Er staat onder meer 'Piemel Posse' en 'Gay Lives Matter' bij", aldus Paulien. Maar er zijn meer aanknopingspunten: "Iemand zag drie mannen, een krat bier en een Mercedes bij het gebouw staan afgelopen zaterdag." Vooralsnog tast ze in het duister. "Ik heb ook geen idee wie het gedaan kan hebben." Ze heeft aangifte gedaan.

Wie de penis met eigen ogen wil zien, moet snel zijn. Paulien en haar gezin verwachten het gebouw binnenkort te slopen, om hun eigen droomhuis te bouwen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Olst Salland Olst-Wijhe Nieuws
Deel dit artikel: