Nieuws

Hengelose verdachte drugslab bij kaasboerderij voorlopig vrij

Drugslab ter illustratie
Drugslab ter illustratie © RTV Oost
De Hengelose man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een drugslab in zijn woonplaats is voorlopig vrij. De rechtbank heeft hem geschorst, maar hij is nog wel verdachte en zal zich moeten verantwoorden. De man hoort bij de familie van de kaasboer, in wiens schuur aan de Topweg het lab werd gevonden. 
Het drugslab, waar grondstof voor de drug speed werd gemaakt, werd een maand geleden ontdekt. Een tip zette de politie op het spoor van een Hagenees, "die met stoute dingetjes bezig was". Dat spoor leidde uiteindelijk naar Hengelo. Achter een kaasboerderij was een lab opgesteld dat volgens bronnen rond het onderzoek miljoenen euro's kon omzetten in een paar dagen tijd.

Verhuurd

De Hengelose verdachte is waarschijnlijk degene geweest die de schuur heeft verhuurd aan één van de medeverdachten. Dat zijn de Hagenees en drie Arnhemmers. Zij zitten nog vast.

Kaasboer

Of de kaasboer die op het adres woont een rol heeft gespeeld, is nog niet duidelijk. Daar doet de politie nog onderzoek naar. Het lab was op vijf meter van de boerderij gebouwd.
De verdachten zullen begin van de zomer in het openbaar voor de rechters moeten verschijnen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.