nieuws

Vier keer meer sterfgevallen in Zwartewaterland dan normaal, ook flinke stijging in Kampen, Dalfsen en Dinkelland

Vier keer meer sterfgevallen in Zwartewaterland dan normaal, ook flinke stijging in Kampen, Dalfsen en Dinkelland
Vier keer meer sterfgevallen in Zwartewaterland dan normaal, ook flinke stijging in Kampen, Dalfsen en Dinkelland © iStock
Het aantal overledenen in de regio Zwolle was in week 14 (30 maart tot en met 5 april) flink hoger dan in een gemiddelde week begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het RIVM. Vooral in Zwartewaterland, Kampen en Dalfsen steeg het aantal sterfgevallen flink.
In de gemeente Zwartewaterland waren er meer dan vier keer zoveel sterfgevallen dan normaal. Het sterftecijfer steeg daar van 2,61 naar 4,06. In die gemeente ligt onder meer Hasselt, dat zwaar is getroffen door het coronavirus.
Ook in Kampen (van 2,26 naar 2,98) en Dalfsen (van 0,58 naar 2,5) was een grote toename. 

Dinkelland

In Twente valt vooral de stijging in Dinkelland op. Het sterftecijfer groeide daar van 0,96 naar 2,26. In Enschede (0,99), Almelo (0,58) en Wierden (0.77) was het aantal sterfgevallen juist lager dan gemiddeld.
De gemeentelijke cijfers lopen een week achter op de landelijke data. In week 15 (6 tot en met 12 april) overleden er volgens het CBS zo'n vijfduizend mensen, een vergelijkbaar aantal met de week daarvoor. Dat zijn er ongeveer tweeduizend meer dan het weekgemiddelde gedurende de eerste tien weken van 2020.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.