nieuws

Achtereekte en Beune twee jaar langer bij Jumbo-Visma

Carlijn Achtereekte
Carlijn Achtereekte © Orange Pictures
Carlijn Achtereekte en Joy Beune hebben hun contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengd, tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking. Beide schaatssters hadden een aflopende verbintenis.
De Lettelse Achtereekte, die in 2018 olympisch kampioen werd op de 3000 meter, veroverde afgelopen seizoen in een persoonlijk record (3.54,92) een zilveren medaille op de 3000 meter bij de WK afstanden in Salt Lake City. "Ik ben blij dat ik ook de komende twee seizoenen deel uitmaak van Team Jumbo-Visma", aldus Achtereekte.
"De eerste drie jaar bij deze ploeg zijn erg goed bevallen. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de samenwerking met Jac. In het eerste jaar werd ik natuurlijk olympisch kampioen. Vervolgens boekte ik in mijn tweede seizoen enorm veel progressie en afgelopen jaar was denk ik mijn stabielste seizoen ooit. Met uiteindelijk een mooie zilveren WK-plak als beloning."

Beune

Voor de 20-jarige Beune was het een wisselvallig jaar. Na het missen van de eerste wereldbekers van het seizoen wist de Bornse zich in december op de 1500 meter wel te plaatsen voor de EK en WK afstanden. "Ik heb gewoon een heel goed gevoel bij deze ploeg", vertelt Beune.
"Met Antoinette (de Jong, red.) en Carlijn heb ik twee hele fijne ploeggenoten en ik kijk ernaar uit om samen met hen toe te werken naar een nog hoger niveau. Mijn absolute droom is om ooit uit te komen op de Olympische Spelen, dus ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.