nieuws

Blunder Steenwijkerland: gemeente lekt namen van aanvragers steunmaatregel

De gemeente Steenwijkerland heeft vanmiddag per ongeluk de gegevens gelekt van 661 ondernemers uit die gemeente. Het gaat om de mailadressen van ondernemers die een beroep hebben gedaan op de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO).
De fout zit hem erin dat de gemeente verzuimde om alle geadresseerden in de 'bcc' te zetten. Die functie zorgt ervoor dat iedereen die de mail ontvangt, dat niet automatisch van elkaar te weten komt. Door deze misser weten alle ondernemers in de gemeente Steenwijkerland nu van elkaar wie de steunmaatregel heeft aangevraagd.

Tegemoetkoming

Veel ondernemers hebben het zwaar, nu hun bedrijvigheid deels of helemaal is stilgevallen. Het kabinet wil het mogelijk maken dat ze hun personeel kunnen doorbetalen tijdens deze periode, zodat werkeloosheid wordt voorkomen en mensen behouden blijven voor het bedrijf.
Deze TOZO-regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, onder wie zzp'ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet, zodat zij een betere kans hebben om hun bedrijf voort te zetten. De regeling wordt uitgevoerd door gemeenten en geldt vooralsnog tot 1 juni.
Menselijke fout
Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie aan RTV Oost weten dat er sprake is van een menselijke fout. "Wij vinden dit heel vervelend en moeten diep door het stof. We gaan onze excuses aanbieden aan de ondernemers."
Volgens de woordvoerder is de fout gemaakt door een ervaren medewerker. "Die baalt hier natuurlijk ontzettend van. We willen onze ondernemers zo snel en zo goed mogelijk bedienen. Dit had niet mogen gebeuren, maar dit soort menselijke fouten kunnen nou eenmaal wel gemaakt worden."
De fout heeft voor de medewerker in kwestie geen consequenties, zo laat de woordvoerder weten. De gemeente Steenwijkerland is wel formeel verplicht deze fout te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en gaat dit dan ook doen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.