nieuws

Tweede sluis Twentekanaal bij Eefde in gebruik genomen

Sluizencomplex Eefde
Sluizencomplex Eefde © Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat neemt vandaag de tweede sluis bij Eefde in het Twentekanaal in gebruik. Aan de tweede sluis is drie jaar lang gewerkt. De tweede sluis is dieper en de schepen kunnen er sneller passeren.
Met de tweede sluis is de bereikbaarheid van Twente voor de binnenvaart verbeterd. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zegt daarover: "De tweede sluis geeft een belangrijke economische impuls aan de regio. Het geeft de ruimte aan grotere, zwaarder beladen binnenvaartschepen, die door uitbreiding van het sluizencomplex nu ook de havens in Hengelo, Enschede en Almelo kunnen aandoen."
Met deze uitbreiding heeft het sluizencomplex bij Eefde voortaan twee sluiskolken waarin drie soorten sluisdeuren worden gebruikt. Eefde heeft met de introductie van een nieuw soort sluisdeur, de segmentdeur met een gewicht van 51000 kilo per stuk, een primeur in Nederland. 

Sluisdeur viel in 2012 in het water

Acht jaar geleden viel een van de sluisdeuren in het water van de eerste sluiskolk. Daardoor was een maand lang geen scheepvaartverkeer mogelijk op het Twentekanaal en dat leidde tot veel extra vrachtwagens op de snelweg A1. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.