nieuws

Dagbesteding in coronatijd; zingende fietser Michel uit Deventer maakt zichzelf en anderen blij

Hij is een jongen die structuur nodig heeft, duidelijkheid, geen stress. Anders gaat het mis, weet Michel de Ruiter uit Deventer. Daarom heeft hij samen met zijn begeleider Grace Brok van Helios een passende dagbesteding in coronatijd gezocht én gevonden: zingen op de fiets.
"Ik wil graag vrolijkheid bij de mensen brengen in deze moeilijke tijd", zegt Michel, terwijl hij met microfoon en geluidsbox door de Deventer wijk Colmschate fietst. Een zilveren hoedje op zijn hoofd, een gouden bril op zijn neus. Het repertoire van Henk Wijngaard galmt door de straten.

Progressie

"Structuur is voor mij erg belangrijk", zegt de fietsende zanger. Dat wordt beaamd door Grace Brok van de voetbalclub Helios, waar vóór de coronacrisis mensen een passende dagbesteding vonden, aangepast aan hun niveau. "Michel was één van onze vaste gasten, hij heeft de laatste jaren enorm veel progressie gemaakt. Het gaat hartstikke goed met hem."
Maar door de beperkingen vanwege de coronacrisis, kwam het vaste ritme van Michel de Ruiter bij Helios te vervallen. Om te voorkomen dat hij een terugval zou krijgen, gaat hij nu als fietsende zanger op pad. Michel: "Als ik thuis zit en niks te doen heb, word ik onrustig en kan ik agressief worden. Daarom ga ik nu als fietsende zanger de wijken in. Daarvan word ik blij en ik wil er de mensen die bijvoorbeeld thuiswerken ook blij mee maken."

Positief

De reacties in Colmschate vanochtend zijn louter positief. Creatief, mooi, waardevol en vrolijkheid. Het zijn termen die voorbij komen als wijkbewoners reageren. Het maakt begeleider Grace Brok ook blij. "Michel wil van waarde zijn, er toe doen. Dat kan heel mooi op deze manier. Ik ben er ook heel blij mee."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.