nieuws

Welbions gaat niet in op verzoek opschorting huurverhoging: "Bieden maatwerk voor huurders"

Woningen van Welbions
Woningen van Welbions © RTV Oost / Ruud Dilling
Woningcorporatie Welbions in Hengelo gaat de jaarlijkse huurverhoging doorzetten. SP, GroenLinks en PvdA hadden in een brief de corporatie opgeroepen om de voor 1 juli geplande verhoging uit te stellen, omdat huurders door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Welbions kiest ervoor om voor huurders in de problemen 'maatwerk' te bieden.
In een brief aan de politieke partijen legt directeur Harry Rupert uit waarom Welbions de huurverhoging niet opschort, zoals woningcorporaties in bijvoorbeeld het Vechtdal eerder al wel deden.
"De geldproblemen van deze huurders nemen wij niet weg door dit jaar geen huurverhoging te doen. Dat zou wat ons betreft meer een gebaar of statement zijn en te weinig effect hebben voor de huurders met geldproblemen door de crisis."
Huurders die tijdelijk de huur niet kunnen betalen, hoeven tijdelijk minder of niets te betalen. Volgens Rupert maken op dit moment vijftig huurders hiervan gebruik. De helft van deze groep huurt een woning, de andere helft een bedrijfspand. "We kiezen ervoor om niet alle huurders financieel een heel klein beetje te ontzien, maar om huurders met geldproblemen door corona goed te helpen."
Volgens Welbions kiezen alle corporaties in Twente voor deze oplossing.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.