nieuws

Dit zijn de plannen met de 'hypermarktgrond' naast de A32 bij Steenwijk

De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd
De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd © Gemeente Steenwijkerland
Er lijkt een nieuwe bestemming voor het bedrijventerrein Eeserwold aan de A32 bij Steenwijk te zijn. Focus Urban Development wil namelijk op de grond waar eerst een hypermarkt moest komen plaats bieden aan onder meer een hotel met restaurant, wellness, kartbaan en een kinderspeelparadijs. De omgevingsvergunning voor het vrijetijdscentrum is inmiddels aangevraagd.
Jarenlang was het plan dat er een groot winkelcentrum met een enorme supermarkt op de locatie zou komen. Maar die zogenoemde hypermarkt veroorzaakte al die tijd commotie. Vooral de winkeliers in het centrum van Steenwijk waren niet blij met het plan. Ze waren bang dat een hypermarkt een leegloop uit de binnenstad zou veroorzaken. 
Uiteindelijk werd vorig jaar zomer besloten dat de omstreden hypermarkt er definitief niet komt. De gemeente Steenwijkerland maakte toen al bekend dat er plannen waren voor een zogeheten 'Family Fun Zone'. Met de nieuwe vergunningsaanvraag nemen die plannen nu serieuze vormen aan.

'Aanwinst voor Steenwijkerland'

Wethouder Bram Harmsma: "Een mooie ontwikkeling in de realisering van een grote voorziening voor vrijetijdsbesteding. Dit kan een aanwinst voor Steenwijkerland worden. Focus heeft bij het inrichten goed gekeken naar het verzorgingsgebied van Steenwijkerland en waar en welke bezoekers wij in onze gemeente ontvangen. Het centrum kan dan ook meerwaarde hebben op recreatief-toeristisch gebied."

De aanvraag voor het vrijetijdscentrum moet nog wel worden goedgekeurd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.