nieuws

Prentenboek voor peuters Twenterand omdat ze door corona thuis zitten

Wethouder Mark Paters bij de prentenboeken
Wethouder Mark Paters bij de prentenboeken © Gemeente Twenterand
Om de ontwikkeling van peuters ook in coronatijd te blijven stimuleren, krijgt iedere peuter in Twenterand die normaal naar de kinderopvang gaat van de gemeente en de bibliotheek Twenterand een prentenboek.
De meeste peuters in de gemeente Twenterand zitten op dit moment thuis. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaan ze niet naar de peuter- of kinderopvang. Ze kunnen niet spelen met hun vriendjes of samen leuke activiteiten doen.

Iets tastbaars

"De medewerkers van de kinderopvang zijn erg actief om contact te houden met ouders en hen ideeën te geven voor activiteiten die ze thuis met hun peuters kunnen doen", zegt wethouder Mark Paters. "Die activiteiten zijn tot nu toe veelal digitaal, zoals filmpjes en Facebookberichten. Om de kinderen ook iets tastbaars te geven, krijgen zij nu allemaal een prachtig prentenboek waarbij ze samen met hun ouders op ontdekkingsreis kunnen gaan."

Als boek is gekozen voor het ‘Het grote Fiep kijkboek’ van Fiep Westendorp. Onder andere bekend van haar illustraties bij de Jip en Janneke boeken van Annie M.G. Schmidt.
Dit kijkboek bevat tekeningen die peuters samen met hun ouders kunnen bekijken. Ook heeft de bibliotheek voor dit boek opdrachten gemaakt die ze samen kunnen doen. Het boek en de opdrachten worden door de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang deze week naar de ouders gebracht. Ook zal in de toekomst dit boek gebruikt worden bij de peuter- en kinderopvang in Twenterand.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.