nieuws

Overijsselse cabaretiers komen in coronacrisis met wekelijks cabaretjournaal

Wilminktheater ingang
Wilminktheater ingang © RTV Oost/Wouter de Wilde
Overijsselse theatermakers gaan in een online cabaretjournaal wekelijks het nieuws doornemen. Het programma is vanaf vrijdag wekelijks om acht uur 's avonds te zien op de website van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
In 'ANDERMANS V.I.R.U.S.' nemen de cabaretiers André Manuel, Nathalie Baartman, Jan Riesewijk en Bert Eeftink met de Master of Ceremony, presentator Thijs Kemperink, in twintig minuten het nieuws van de week door. Wekelijks is er een gastcabaretier van buiten de provincie.
Omdat de theaters vanwege de coronamaatregelen gesloten zijn, kunnen de cabaretiers momenteel nog geen zalen vullen met publiek. Het wekelijkse journaal biedt ze toch een podium. Het programma wordt opgenomen in het Wilminktheater.

Bijdrage vanuit huis

Thijs Kemperink is de centrale presentator. Hij schakelt naar zijn collega’s Manuel in Diepenheim, Baartman in Borne, Eeftink in Goor en Riesewijk in Losser, die elk vanuit huis op geheel eigen wijze een bijdrage leveren.
Toetsenist Maarten de Groot en een elke week wisselende zangeres zorgen voor de muzikale noot. Regisseur van het onlineprogramma is Laurens ten Den.

Nieuwsweek doornemen

Het coronavirus zal ongetwijfeld aan de orde komen, maar is geen hoofdzaak. Aan de hand van opmerkelijk nieuws, foto’s en filmpjes in de media neemt ANDERMANS V.I.R.U.S. de week door. Jan Riesewijk doet telkens de dagsluiting met een boodschap van hoop en troost, onder de titel Oefeningen van Berouw, Hoop en Riesewijk.
Het programma wordt in eerste instantie tien vrijdagavonden uitgezonden. Alle uitzendingen zijn ook in een herhaling te zien via de site van het Wilminktheater. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.