nieuws

Meester Koen uit Nieuwleusen schakelt BN'ers in voor 'challenges': "Beloning voor week hard leren"

O.a. Ireen Wüst gaf de kinderen van groep 7 in Nieuwleusen een opdracht
O.a. Ireen Wüst gaf de kinderen van groep 7 in Nieuwleusen een opdracht © Wikipedia / Jladage
Hoe houd je kinderen letterlijk bij de les als ze de hele week thuis moeten leren? Koen Kremer, meester van groep 7 op basisschool De Zaaier in Nieuwleusen, heeft op die vraag iets origineels bedacht. Hij schakelt bekende Nederlanders in voor zijn thuislessen. Schaatsster Ireen Wüst bijvoorbeeld, of muzikant Rob Dekay.
Meester Koen vroeg aan verschillende BN'ers of ze een challenge wilden bedenken voor 'zijn' kinderen, die hij vervolgens elke vrijdag naar de leerlingen stuurt. De lessen zijn een soort beloning voor een hele week hard leren, om de vrijdag toch nog een beetje leuk te maken.
Zo zorgt Ireen Wüst voor een goede work-out, daagt Rob Dekay de leerlingen uit om een videoclip te maken en zet skeeleraar Gary Hekman de kinderen op de skates.

'Maakt het speciaal'

Maar hoe zorg je ervoor dat BN'ers daarvoor in actie komen? "Ik heb gewoon een hele rits BN'ers gemaild", vertelt meester Koen. "En van een aantal kreeg ik gelukkig een positieve reactie terug. En die hebben dus ook iets gemaakt voor de kinderen. Het is gewoon een beetje geluk hebben, denk ik."
De BN'ers bedenken dus speciaal iets voor de kinderen van zijn groep 7. "Dat maakt het speciaal", legt Kremer uit. "Dan voelen ze zich ook direct aangesproken."
Dat het werkt, staat dan ook vast. "Ik krijg heel veel reacties van hoe de kinderen de challenge hebben gedaan, welke recordtijden ze hebben gehaald, foto's van ouders... Dat is heel gaaf."

Ook op school

Nu bekend is geworden dat de kinderen na de meivakantie weer naar school gaan, is aanstaande vrijdag de laatste 'challenge-dag'. Maar Kremer heeft, naar aanleiding van de wensen van de kinderen, nog wel een aantal andere BN'ers gemaild. "Mocht ik daar nog reactie van krijgen, dan ga ik die ook op school inzetten."
Zo staat plaatsgenoot en oud-volleybalster Manon Flier nog hoog op het wensenlijstje van de kinderen. Maar eerst is het aanstaande vrijdag nog tijd voor..? "De regels van Floor", geeft Kremer een tipje van de sluier. "Naar de boeken en de tv-serie."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.