Nieuws

Definitief geen Zwarte Cross dit jaar, gekochte kaarten volgend jaar geldig

Zwarte Cross festival 2019
Zwarte Cross festival 2019 © RTV Oost/Wouter de Wilde
De Zwarte Cross gaat dit jaar definitief niet meer door, dat vanwege de tot 1 september verlengde coronamaatregelen. De organisatie van het festival, dat van 16 tot en met 19 juli zou plaatsvinden, heeft besloten de editie niet te verplaatsen maar volledig af te blazen. Dat meldt de organisatie op haar site.
De al gekochte kaarten zijn geldig voor de editie in 2021. Die vindt plaats van 15 tot en met 18 juli. Mochten mensen hun tickets toch willen inleveren dan kan dat van 2 tot en met 30 juni.

Niet verrast

De organisatie is niet verrast, maar vindt het wel erg jammer. "Achter de schermen gingen wij er al wel voorzichtig vanuit, net als jullie waarschijnlijk, maar toch is het werkelijk verschrikkelijk spijtig."
Wel is er alle begrip voor het verbod. "Hoewel wij balen als een stekker (en dat is nog zachtjes uitgedrukt) is de Zwarte Cross nu niet het allerbelangrijkste."

'Rare, verwarrende en spannende periode'

"Wat bevinden wij ons als aardbewoners in een ontzettend rare, verwarrende en spannende periode. Het is niet te bevatten wat er zich op dit moment afspeelt op onze planeet. Hopelijk lezen jullie dit bericht allemaal in goede gezondheid. Mocht dat niet zo zijn, dan wensen wij jullie enorm veel sterkte en beterschap. Uiteraard wensen wij iedereen in jullie omgeving hetzelfde."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.