Veiligheidsregio Twente

Campings in Twente mogen vanaf vrijdag weer open

Goed nieuws voor Twentse campingeigenaren: ze mogen vanaf vrijdag weer gasten ontvangen. Dat zegt Onno van Veldhuizen, voorzitter van Veiligheidsregio Twente, op Radio Oost. Al stelt de Veiligheidsregio wel voorwaarden.
Gasten mogen alleen op een camping verblijven als ze een eigen douche en toilet hebben. "Alle ruimtes die je deelt, mogen niet gebruikt worden", legt Van Veldhuizen uit.
"We zien dat Twente zich goed heeft gedragen", aldus Van Veldhuizen. "Het gaat ook aanzienlijk beter met de ic-capaciteit en de zorgcapaciteit. Daardoor kunnen we de maatregelen langzaam versoepelen."

Camping Holterberg

"Hier zijn wij heel blij mee", zegt Bianca Veneklaas, eigenaar van camping de Holterberg. Al vier generaties lang wordt de camping door haar familie bestierd. Door de coronacrisis moest de camping dus dicht, voor het eerst in zeventig jaar.
De Twentse aanpak, om alle campings te sluiten, zorgde voor gefronste wenkbrauwen onder veel campinghouders. Vooral omdat de 'buren', die nét buiten Twente een camping runden, wel gasten mochten ontvangen.
Heeft die kritiek meegewogen in het besluit om de maatregelen nu toch te versoepelen? Van Veldhuizen wijst opnieuw naar de druk op de zorg: "Het was niet verantwoord om allemaal mensen de regio binnen te halen. Nu de druk afneemt op de zorg, kunnen we ook de maatregelen versoepelen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.