nieuws

Overijsselse economie groeide vorig jaar met 1,4 procent

De economie in Overijssel groeide vorig jaar met 1,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Overijssel is daarmee de middenmoter van Nederland. Landelijk steeg de economische groei in 2019 gemiddeld met 1,8 procent.
In de regio zuidwest-Overijssel (Deventer en de regio Salland) was de economische groei vorig jaar het sterkst van Overijssel. Daar groeide de economie met 1,6 procent.
In Noord-Overijssel (van de gemeente Steenwijkerland tot de gemeente Hardenberg) steeg de groei in 2019 met 1,4 procent. De regio Twente sluit het lijstje met een economische groei van 1,3 procent.

Luchtvaart en aardgas

Landelijk vond de hoogste economische groei in 2019 plaats in de regio’s Almere en Haarlemmermeer. In beide regio’s was de groei 4 procent. in Almere was een van de oorzaken de goede prestaties van leasebedrijven. De economie van Haarlemmermeer profiteerde onder meer van de luchtvaart.
Groningen is de enige provincie met een krimpende economie (0,9 procent). Die krimp hangt samen met de afname van de winning van aardgas. Zonder het meetellen van de aardgaswinning zou de economie van Groningen met 1,1 procent groeien. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.