nieuws

Twente Zangers schenken voor 20.000 euro aan hangplanten aan zorgmedewerkers in Rijssen

Om medewerkers van Rijssense zorgcentra een hart onder de riem te steken deelden De Twente Zangers vanmiddag bloemen uit bij verpleegtehuis De Schutse. In totaal werden er 1.231 hangbloemen ter waarde van 20.000 euro geschonken aan verschillende zorgcentra in en rondom Rijssen.
Twee vrachtwagens vol met hangbloemen arriveerden bij De Schutse. Onder begeleiding van het nummer “And so it goes” van Billy Joel, gezongen door De Twente Zangers, werden de schuifzeilen geopend en verscheen een zee aan bloemen. ‘Zorgmedewerkers van Rijssen bedankt’ luidde de tekst op een spandoek bij de bloemen.

Trots
“Hiermee willen wij jullie bedanken voor je inzet in deze moeilijk tijd. Jullie zijn er voor de mensen die aandacht en zorg het hardst nodig hebben. We zijn trots op jullie en we steunen jullie”, sprak voorzitter Jan Willem Baan van De Twente Zangers het aanwezige zorgpersoneel toe.
Onder meer medewerkers van Carrint Reggeland, Siloah, Zorg Accent, Maranatha en Philadelphia kwamen naar voren om op gepaste afstand een bloemetje in ontvangst te nemen.
Twente Zangers uit Rijssen delen hangplanten uit aan zorgmedewerkers

Sponsoren

Doordat de jaarlijkse bloemenactie van De Twente Zangers in het water is gevallen door het coronavirus bedacht het koor een alternatieve actie. “Ons idee was om de zorg te steunen door middel van een bloemetje. Al snel vonden we een heel aantal bedrijven dat deze actie wel wilde sponsoren”, vertelt Jan Willem Baan.
Zodoende konden er ruim 1.200 hangbloemen worden aangeschaft om uit te delen. “Hier zijn wij heel blij mee; het is een erg mooi gebaar”, vertelt zorgmedewerker Henk Damkat. “Dit geeft ons positieve energie om deze bijzondere tijd door te komen.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.