nieuws

Politie zet op A28 bij Staphorst auto aan de kant en noteert waslijst aan overtredingen

De agenten noteerden een hele reeks aan overtredingen
De agenten noteerden een hele reeks aan overtredingen © RTV Oost/Wouter de Wilde
Het begon gisteren op de A28 tussen Hoogeveen en Staphorst met een forse snelheidsovertreding, maar dat bleek nog maar een begin. Toen de auto aan de kant werd gezet, volgde nog een hele reeks overtredingen.
De leaseauto sprong de agenten in het oog vanwege de hoge snelheid. De wagen scheurde met 155 kilometer per uur over de A28, waar honderd is toegestaan. Vanwege de forse snelheidsoverschrijding is het rijbewijs van de bestuurder ingenomen.

Naam van broer

De bijrijder kon geen rijbewijs tonen, maar beweerde die wel te hebben en kroop achter het stuur. De door de bijrijder opgegeven naam bleek bij de check inderdaad een rijbewijs te hebben, alleen was de opgegeven naam van zijn broer.
Tijdens de controle viel op dat er, gezien de coronamaatregelen, te veel mensen in de auto zaten. Op de achterbank zaten namelijk ook twee personen. Die een dag eerder ook al waren bekeurd vanwege het in de auto zitten met te veel mensen.

Auto in beslag genomen

Omdat ook de personen op de achterbank geen geldig rijbewijs hadden, mocht niemand van de inzittenden verder rijden. Maar dat was aan dovemansoren gericht: een uur later werd de auto in de buurt van Utrecht gesignaleerd, bestuurd door de jongeman wiens rijbewijs eerder was ingenomen. Daarop is ook de auto in beslag genomen.

Voor alle overtredingen is een proces verbaal opgemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.