nieuws

Vissen populairder dan ooit: veel meer vispassen verkocht dan in andere jaren

Vissen lijkt populairder dan ooit. Sportvisserij Nederland heeft tot april van dit jaar 50.000 meer vispassen verkocht dan in andere jaren. In Oost-Nederland werden er ongeveer 5.000 extra aangeschaft.
"Wij zitten normaal ongeveer op 63.000 leden rond deze tijd van het jaar", vertelt directeur Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland. "Nu zitten we op 68.000, dus we hebben 5.000 extra leden mogen bijschrijven. Een behoorlijk aantal mensen wil gaan vissen op dit moment."
Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland
Hans Gels van Sportvisserij Oost-Nederland © RTV Oost / Ties van der Heide

Mooi weer en corona

Volgens Sportvisserij Oost-Nederland heeft de populariteit van vissen in deze periode twee oorzaken: "Kijk naar het weer, dat heeft er ongetwijfeld mee te maken. Daarnaast hebben we natuurlijk te maken met de coronacrisis, dat maakt dat mensen graag naar buiten willen."
"Individueel sporten kan, even een hengeltje uitgooien natuurlijk ook. De mensen pakken het weer op", zegt Gels.
Maar met al die nieuwe vissers, wordt het niet te druk langs het water? "Ik denk dat het wel meevalt hoor. Er zijn natuurlijk plekken in stedelijk gebied waar het best druk kan zijn, maar ik denk dat de mensen over het algemeen die afstand van anderhalve meter heel netjes aanhouden."

Twee karpers van samen bijna 34 kilo
In het half uurtje dat we met de directeur van Sportvisserij Oost-Nederland langs het water doorbrachten, vingen twee jongens twee joekels van vissen uit het water van de Hooilandenvijver in Wierden.
Thijmen ving twee joekels van karpers
Thijmen ving twee joekels van karpers © RTV Oost / Ties van der Heide
"Dat waren twee schubkarpers. Eentje van 12,8 kilo en die andere was 15,1 kilo", vertelt Thijmen Fokke die de vis net teruggezet heeft. Ook Thijmen merkt dat steeds meer mensen gaan vissen: "Het wordt steeds drukker bij de vijver. In het weekend zit het helemaal vol hier."
Veel meer vispassen verkocht dan in andere jaren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.