nieuws

Brand meester bij fietsenwinkel in Holten, forse schade aan pand

Een fietsenwinkel aan de Larenseweg in Holten heeft vanochtend door een grote brand forse schade opgelopen. Bij de brand kwam veel rook vrij, inwoners van Holten was verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Er raakte niemand gewond.
De brand ontstond vermoedelijk in de meterkast van de winkel. De eigenaar van winkel zag daar iets na achten vanochtend rook uit komen en belde daarop de brandweer. Er werden meerdere korpsen uit de omliggende plaatsen opgeroepen om het steeds groter wordende vuur te bestrijden.

Drone Argus

Doordat de winkel om een woonhuis is gebouwd en voorzien is van houten vloer, gaat het om een complexe locatie. Dat maakt het vuur lastig te bestrijden, zo beschreef de brandweer eerder vanochtend. Ook was de kans op overslag naar het woonhuis groot.
Daarom werden gaten in het dak van de winkel gemaakt. Met een drone konden vervolgens zogenoemde hotspots worden bekeken. Bewoners van het naastgelegen woonhuis en het winkelpersoneel hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. 

Forse schade

Bij de brand kwam veel rook vrij die over Holten trok. De brandweer heeft inwoners geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. De Larenseweg is geruime tijd afgesloten geweest.
De brandweer heeft alle fietsen uit de winkel kunnen halen en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het woonhuis. Om kwart voor tien vanochtend werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog geruime tijd duren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.