nieuws

Ondernemers Kampen vragen met komische video om steun

Ondernemers in Kampen kunnen alle hulp gebruiken
Ondernemers in Kampen kunnen alle hulp gebruiken © Julius Media - still uit de video
Overal en op allerlei verschillende manieren worden mensen opgeroepen om 'juist in deze coronatijd de lokale ondernemers te steunen'. Ook Kampen blijft niet achter, al is de video van de Kamper ondernemers verre van standaard te noemen. De hilarische video wordt door Roeland Tameling van Kampen Partners omschreven als "Comedy Capers Kampen". 
Koop elders niet wat het eigen dorp u biedt, maar dan anders. Heel anders. Dat krijg je, zo legt citymarketeer Tameling uit, als de vaste videomaker zich door een lege agenda verveelt: "Dan wordt de creativiteit nog eens extra aangewakkerd."

Beetje simpel
Toen Tameling in gesprek raakte met videomaker Julius Hartman vonden ze elkaar in hun ergernis over de toon van de vele filmpjes die nu de ronde doen. "Nou, ergernis is het niet. Maar we werden allebei een beetje simpel van al die 'we hebben het zo zwaar'-filmpjes. Natuurlijk is het allemaal heel verdrietig, maar wij wilden juist in deze tijd benadrukken dat je ook moet kunnen lachen met én om elkaar."
Vervolgens filmde Hartman diverse binnenstadondernemers die hun eigen waar aanprijzen. Belangrijke voorwaarde: er moet wat mis gaan. De ondernemers mikken namelijk op een glimlach, stelt Tameling.  "Of meer. Het moest verfrissend zijn, zonder te provoceren. Volgens mij is dat gelukt."
Bekijk de video, het verhaal gaat hieronder verder

Enthousiast

De ondernemers waren allemaal enthousiast, vervolgt Tameling. "Voor het vervolg hebben we ze gevraagd om zelf te vloggen en dat wil iedereen graag doen. Ondanks de voorwaarde die wij ze hebben gesteld: ze mogen alleen een andere winkelier promoten, dus niet zichzelf."
Het toont volgens Tameling de Kampense mentaliteit. Want hoewel iedereen het natuurlijk moeilijk heeft, zijn ze er voor elkaar. "Niet bij de pakken neerzitten, maar kop d'r veur. Da's Kampen ten voeten uit."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.