nieuws

Studenten in Zwolle kunnen gratis wonen in ruil voor maatschappelijke inzet

De Elvis Presley flat in Zwolle
De Elvis Presley flat in Zwolle © Google Streetview
Wie in Zwolle studeert én in die stad een studentenkamer van een paar vierkante meter wil bemachtigen, moet geluk hebben. Het aanbod is beperkt en als het dan al lukt om een kamer te bemachtigen, ben je al snel honderden euro's per maand kwijt aan huur. Maar er is een alternatief.
De Zwolse woningcorporatie SWZ zoekt namelijk samen met Travers Welzijn en Hogeschool Windesheim vier studenten Social Work die gratis willen wonen in Holtenbroek. De tegenprestatie? Tien uur maatschappelijke inzet per week.
Het gaat om appartementen in de Elvis Presley flat en de Louis Armstrong flat aan de Palestrinalaan. Studenten gaan zich gedurende hun studietijd minimaal tien uur per week inzetten voor deze flats. Als vergoeding krijgen zij woonruimte. Hiervoor betalen zij geen huur, maar wel servicekosten, gas, water, elektra en internet. SWZ voert dit project uit in samenwerking met Travers Welzijn. Zij gaan de studenten begeleiden bij de werkzaamheden.

Activiteiten

De vier studenten gaan zich bezighouden met het organiseren en uitvoeren van activiteiten, zoals thema-avonden, informatiebijeenkomsten of grote wijkevenementen. Ook worden ze gekoppeld aan een contactgezin. Het doel van dit contact is om het gezin verder te helpen en elkaars leefwereld te leren kennen. Ze kunnen bijvoorbeeld samen gaan eten, naar de bibliotheek gaan, samen boodschappen doen of ouders ondersteunen bij het lezen van een lastige brief.
Met dit project wil SWZ verdere stappen zetten in de verbetering van de leefbaarheid aan de Palestrinalaan. Naast de verbetering op sociaal gebied, worden de flats zowel van binnen als van buiten gerenoveerd. Deze renovatie start in september 2020.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.