nieuws

Betaald voetbal start komend seizoen in huidige samenstelling

De Adelaarshorst
De Adelaarshorst © Orange Pictures
De eredivisie en de eerste divisie gaan komend seizoen verder in de huidige samenstelling. Niemand degradeert of promoveert. 
De hele dag vergaderde de KNVB met de clubs uit het betaalde voetbal om tot een oplossing te komen over de ontstane situatie. Door het coronavirus mag er tot 1 september niet gevoetbald worden. 
Volgens De Telegraaf trekt de KNVB zijn eigen plan en was een meerderheid van 16 clubs voor promotie/degradatie. De krant meldt dat negen clubs tegen waren en negen zich onthielden van stemming. 

Geen promotie

De beslissing van de KNVB zal met gejuich worden ontvangen in Waalwijk en Den Haag. RKC en ADO leken af te steven op degradatie, maar blijven dus eredivisionist. Daar tegenover staat de teleurstelling in Leeuwarden en Doetinchem waar Cambuur en De Graafschap juist op weg leken naar promotie. De Europese tickets worden verdeeld aan de hand van de huidige stand in de eredivisie: Ajax (Play-offs CL), AZ (Tweede voorronde CL), Feyenoord (Groepsfase EL), PSV (Derde voorronde EL), Willem II (Tweede voorronde EL).
Het seizoen 2020/2021 gaat dus definitief van start met PEC Zwolle, FC Twente en Heracles Almelo op het hoogste niveau, en Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. 

Vrouwenvoetbal

Ook de eredivisie in het vrouwenvoetbal wordt niet hervat. FC Twente stond in deze competitie derde en had nog uitzicht op plaatsing voor de Womens Champions League, maar deze tickets worden nu vergeven aan PSV en Ajax die respectievelijk eerste en tweede stonden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.