nieuws

Tijdelijk werken op corona-afdeling: "De patiënten zien liggen maakt diepe indruk"

Manuela Hagen
Manuela Hagen © RTV Oost
Hoe ga je door terwijl iedereen stil staat? In deze rubriek portretteren we het kloppend hart van Overijssel. Met vlogs en gesprekken krijgen we een inkijkje in hun leven. Wat doen ze? En hoe doorstaan ze deze coronacrisis? In deze laatste aflevering: Manuela Hagen, die in het Deventer Ziekenhuis tijdelijk op de corona-afdeling werkt.
En dat is heel wat anders dan verpleegkundig werk en traumatologie, waar ze zich normaal mee bezighoudt. "De eerste dag vond ik best wel spannend", herinnert Hagen zich. "Als je de patiënten voor het eerst daadwerkelijk ziet liggen, dan maakt dat een diepe indruk. Zeker als ze heel slecht liggen. Maar gelukkig zien we ook mensen die fijn naar huis kunnen en dat maakt het ook wel weer heel mooi."
Tekst gaat verder onder de video
Hagen roemt ook de saamhorigheid onder de collega's op de corona-afdeling. "Er werken vooral heel veel verpleegkundigen en artsen van verschillende specialismes. En je werkt nu met zijn allen samen. Je gaat voor hetzelfde doel, terwijl je - vooral in het begin - allemaal niet echt weet wat je kunt verwachten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.