nieuws

Voorzitter Veiligheidsregio Twente doet oproep: "Blijf thuis op Koningsdag"

Arco Hofland, burgemeester Rijssen-Holten
Arco Hofland, burgemeester Rijssen-Holten © RTV Oost
Arco Hofland, plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Twente, doet aan de inwoners van Twente de oproep om in verband met het coronavirus zoveel mogelijk thuis te blijven op Koningsdag. "Ga niet met je kleedje buiten zitten."
Hofland denkt dat op Koningsdag veel Tukkers er graag op uit willen, maar dat is volgens hem niet de bedoeling. "Het is dit jaar een heel andere Koningsdag dan we gewend zijn. Ik doe de oproep: blijf thuis." Veiligheidsregio IJsselland deed eerder een soortgelijke oproep.
Volgens Hofland zijn er in Twente geen signalen van grote evenementen. Toch denkt hij dat mensen er mogelijk wel graag op uit willen. "Daar is het nu niet het moment voor. Ga niet met je kleedje buiten zitten." Het was volgens Hofland het afgelopen weekend al te druk op sommige plekken. "Al werden op de meeste plekken de regels wél keurig nageleefd."

Funshoppen

Van extra handhaving is in Twente vandaag vooralsnog geen sprake. Omdat veel winkels wel geopend zijn, verwacht Hofland wel dat veel mensen vandaag even willen 'funshoppen'. "Dat is niet de bedoeling. Ga niet met het gezin naar winkels, maar alleen. Bezoek alleen lokale winkels."
Hofland, die naast zijn rol als plaatsvervangend voorzitter ook burgemeester is van de Oranjegezinde gemeente Rijssen-Holten, sluit af met een motto: "Wees als de Koning, blijf in je woning."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.