nieuws

Platform moet studenten beter informeren en binden aan Enschede

Studenten vertrekken te snel uit Enschede
Studenten vertrekken te snel uit Enschede © RTV Oost / Ruud Dilling
Een centraal platform waar studenten alle nuttige informatie over Enschede kunnen vinden. Study in Enschede moet in die behoefte gaan voorzien. Het initiatief van Enschede Promotie is opgezet nadat uit onderzoek is gebleken dat er grote behoefte aan zo'n platform is.
Op www.studyinenschede.com staat alles over studeren, wonen, werken en uitgaan in de stad. Studenten zijn voor Enschede belangrijk: de stad wil talent aantrekken en vasthouden. Hoe aantrekkelijker het aanbod aan evenementen en vrijetijdsbestedingen is, hoe langer ze in de stad willen blijven wonen. 

Saai

Dat blijkt uit eerder onderzoek in opdracht van Enschede Promotie. Studenten noemden de stad toen saai en ook na de studie biedt de stad weinig, waardoor veel afgestudeerden zo snel mogelijk vertrekken. En dat terwijl de stad een flink evenementenaanbod heeft. 
"Uit het onderzoek blijkt dat de student hier nog te weinig kennis van heeft", zegt Bjorn de Voer van Enschede Promotie. "Waar veel evenementen een groot publiek aanspreken en bereiken, zie je dat de studenten op een andere manier benaderd willen worden." De nieuwe website, die op Koningsdag werd gelanceerd, moet die andere manier worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.