nieuws

Provincie en gemeenten schieten dorpshuizen en wijkcentra te hulp

Overheid bundelt vragen dorpshuizen
Overheid bundelt vragen dorpshuizen © RTV Oost
Experts moeten ontmoetingscentra zoals dorpshuizen, kulturhusen en wijkcentra te hulp schieten. Deze plaatsen, waar inwoners normaal gesproken samenkomen, zijn door de coronacrisis gesloten en dat leidt ertoe dat ze in de problemen komen. De provincie en Overijsselse gemeenten trekken daarom samen op met de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK).
Terwijl er geen inkomsten zijn, moeten de dorpshuizen wel maatregelen nemen om te functioneren in de 1,5 meter-samenleving. "Ik ben blij dat we als provincie en gemeenten schouder aan schouder staan als het gaat om het ondersteunen van de dorpshuizen, kulturhusen en wijkcentra in onze provincie", vertelt gedeputeerde Roy de Witte.
De OVKK organiseerde begin april al een digitale bijeenkomst voor vertegenwoordigers van de dorpshuizen en die werd goed bezocht. Het werd duidelijk dat er veel vragen leven. Aan dit geluid wordt nu gehoor gegeven door een centraal aanspreekpunt op te zetten.
"Daarom investeren we als provincie in experts die via de OVKK deze ontmoetingscentra in Overijssel een helpende hand kunnen bieden en de weg weten naar oplossingen."

Kansen

De situatie biedt volgens de provinciale overheid mogelijkheden. De dorpshuizen zijn leeg, maar scholen die weer opengaan en zorginstellingen hebben juist behoefte aan meer vierkante meters. Hier kan samengewerkt worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.