nieuws

Wat vind jij: Door een leeftijdsgrens in te voeren kan de horeca weer open

Wat vind jij?
Wat vind jij? © Getty Images
Amsterdamse uitgaansgelegenheden willen af van de anderhalvemeterregeling zodra ze weer opengaan. In een brief aan de gemeente schrijven 26 clubs dat ze willen gaan werken met onder andere een maximumleeftijd om toch veilig open te kunnen.
De clubs stellen voor om een leeftijdsgrens in te stellen, waarbij alleen bezoekers onder een bepaalde leeftijd – twintigers en dertigers – toegelaten worden. "Onder jongeren is het risico op besmetting heel erg klein, wijzen de cijfers uit," zegt voorzitter Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC) en uitbater van de Chicago Social Club in Het Parool.

"Anderhalve meter afstand houden werkt niet," zegt De Kroon. “Met een derde van de gasten heeft het geen zin om open te gaan. En hoe controleer je dat iedereen afstand houdt?” Andere opties zijn temperaturen aan de deur, de uitbreiding van het aantal lockers, veilig afrekenen van tickets en consumpties en veel vaker schoonmaak.
Het is beter dan niets, maar of dit de oplossing is voor de horeca? Wat vind jij? Laat het ons weten door te stemmen en te reageren, hieronder of op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.