Zestienjarige joyrider uit Deventer crasht na dollemansrit in Olst

Een jongen van zestien is afgelopen weekend met een auto gecrasht op een woning in Olst. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De politie gaat er vanuit dat de jongen de bestuurder was van de auto. Op internet en WhatsApp circuleren videobeelden van de dollemansrit.

De politie kreeg rond tien over vier 's nachts de melding dat een auto gecrasht zou zijn tegen een woning aan de Jan Hooglandstraat in Olst. Op die locatie aangekomen troffen de agenten de auto inderdaad op de kant aan tegen een huis.

Daarbij was ook de vermoedelijke bestuurder, een zestienjarige jongen uit Deventer. Hij is aangehouden en inmiddels weer op vrije voeten. Hij raakte bij de crash niet dermate gewond dat een ambulance gebeld hoefde te worden.


Meerdere inzittenden

Tijdens de rit zaten meerdere personen in de auto. Een tweede inzittende, een zeventienjarige jongen uit Deventer, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. De politie onderzoekt zijn rol in het verhaal. Vermoedelijk zat in de auto nog een derde persoon, maar de politie heeft deze nog niet aangetroffen. Eventuele getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Van de rit zijn videobeelden en foto's online verschenen. De politie bevestigt dat het gaat om de rit van de Deventenaren die eindigde in Olst. Omdat het gaat om minderjarige verdachten, heeft de politie inmiddels contact opgenomen met de ouders van de jongens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
112 salland deventer olst Nieuws
Deel dit artikel: