nieuws

Tien jaar terug in de tijd: Historische titel FC Twente dit weekend uitgebreid bij RTV Oost

De feestvreugde in de open bus
De feestvreugde in de open bus © Vincent Jannink / ANP
Voor veel voetballiefhebbers in de regio was 2 mei 2010 de mooiste dag uit hun leven. FC Twente kroonde zich namelijk in Breda voor het eerst in de historie tot landskampioen. Euforie in binnensteden, een spontaan bevrijdingsfeest op de A1 en een grootse huldiging bij De Grolsch Veste. Deze iconische beelden zorgden voor ongekende kijkcijfers bij RTV Oost en dit weekend kun je het allemaal herbeleven bij de regionale omroep. De historische voetbaldag 2 mei staat zaterdag, exact tien jaar na dato, centraal bij de omroep op radio, tv en online. Een dag later volgt de huldiging.
Op televisie trappen we zaterdag om 13.00 uur af met een vooruitblik op de wedstrijd. Vanaf half drie kun je met de beentjes omhoog voor de beelden van de wedstrijd met schakelingen naar de fans in de binnenstad van Enschede. Na afloop de huldiging en bovenal de bizarre busrit op de A1.

Extra Oosttribune

In een extra Oosttribune blikken we vervolgens 's avonds vanaf 19.15 uur terug op deze dag met Bert van Losser, Jan van Staa, Leon ten Voorde en Tijmen van Wissing. Laatstgenoemde ging deze week langs bij Wout Brama en Jan van Staa ging voor deze uitzending op de koffie bij Aldo van der Laan en Joop Munsterman. Ook een reactie van de Belgische buschauffeur, die nietsvermoedend een tocht van een paar uur maakte door een zee van Twente-fans, mag niet ontbreken.

Radio Oost

Op de radio duiken Martin Steenbeeke en Paul Schabbink eveneens in het verleden. Wat deden de spelers, supporters en begeleiders van FC Twente de ochtend voor de kampioenswedstrijd in Breda? Namen de zenuwen de overhand, werd er al stiekem een feest voorbereid? Tussen 09.00 uur en 10.00 uur praten ze je in het radioprogramma Groot Onderhoud bij met verschillende betrokkenen.

Huldiging

Heb je na zaterdag nog niet genoeg van alle festiviteiten? Bekijk dan de huldiging in zijn geheel terug. Op zondagmiddag kunnen de fans die op de grote parkeerplaats stonden voor De Grolsch Veste nu eens in alle rust terugkijken hoe Blaise Nkufo voor een vulkaanuitbarsting van vreugde zorgde op het asfalt voor het stadion. 

Warming up

Loop alvast warm voor een weekend voetbalhistorie en speel vrijdagavond vanaf 18.00 uur mee met de FC Twente-quiz op de Facebookpagina van RTV Oost Sport. Bert van Losser en Tijmen van Wissing nemen je mee door een pittige vragenlijst over het kampioensjaar. De winnaar wint een exclusieve officiële stropdas van de kampioenen van FC Twente, gedragen door onze huisanalist Jan van Staa.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.