Zwangere Marlijn wil 34 jaar oud spaarboekje van grootouders verzilveren voor haar baby

De zwangere Marlijn Salakay uit Kampen vond tijdens het opruimen een spaarboekje van haar grootouders dat ze kreeg toen ze zelf geboren werd. Het bedrag, ongeveer 432,50 gulden wil ze graag alsnog innen bij de ING. Haar reden: "Ik ben nu dertig weken zwanger van ons eerste kindje en zou van het gespaarde bedrag graag iets moois kopen voor hun achterkleinkind."

De opa en oma van Marlijn begonnen het spaarboekje toen ze 34 jaar geleden werd geboren. Op Facebook schrijft ze: "Mijn opa en oma hadden het echt niet breed vroeger en ik vind het zo liefdevol te weten dat ze regelmatig geld opzij hebben gezet voor hun kleindochter."

Inmiddels verwacht Salakay zelf haar eerste baby. Haar grootouders zijn inmiddels overleden en zullen hun achterkleinkind dus nooit leren kennen. Daarom vindt ze het een mooi gebaar als ze van hun gespaarde geld iets kan kopen voor haar kindje. "Ik wil graag precies dit bedrag besteden aan een blijvende, waardevolle herinnering. Bijvoorbeeld aan een wiegje of een hobbelpaard," vertelt ze. 

Postbank 

De oproep plaatst ze op Facebook omdat ze niet weet of het nog mogelijk is om het geld alsnog te innen. Het spaarboekje is van de Postbank, maar die bestaat inmiddels niet meer. De Postbank is in 2009 namelijk samengegaan met de ING Bank.

Een gelukje voor Marlijn, want daarom kan ze alsnog het spaarboekje inwisselen bij de ING Bank. Via het Facebookkanaal van de bank laten ze weten geraakt te zijn door haar verhaal. 'Och, wat een ontroerend verhaal', schrijven ze. 'Gelukkig kun je dit spaarboekje inderdaad gewoon bij ons laten uitbetalen.'

Opsturen

Om het bedrag te ontvangen moet ze een formulier invullen en dat samen met het spaarboekje versturen. "Dat is het enige wat ik een beetje eng vind. Het is toch het laatste fysieke aandenken aan mijn opa en oma."

Hoeveel ze er precies voor gaat krijgen, weet Marlijn nog niet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: