Nieuws

Fietsverbod in Giethoorn na te drukke Koningsdag

Giethoorn / Foto ter illustratie
Giethoorn / Foto ter illustratie © RTV Oost
Op drie paden in Giethoorn geldt vanaf morgen een fietsverbod. Burgemeester Bats besloot over te gaan tot deze maatregel, nadat het op deze plekken de afgelopen periode te druk was. Met name op Koningsdag kon de anderhalve meter afstand niet nageleefd worden.
De paden waar niet meer gefietst mag worden zijn het Binnenpad, het Zuiderpad en de Langesteeg. "Gedurende afgelopen weekend bleek dat het hier steeds drukker werd met wandelaars en fietsers", schrijft burgemeester Bats in een brief aan de bewoners van deze straten.
"Met name tijdens Koningsdag werd dit door de politie en de gemeentelijke handhavers geconstateerd. Het bleek ook uit de vele telefoontjes en appjes die ik van aanwonenden ontving."

Gebiedsverbod

Als blijkt dat ondanks het invoeren van het fietsverbod het toch te druk blijft, dan overweegt burgemeester Bats een stap verder te gaan. Het instellen van een gebiedsverbod of een vaarverbod is dan een mogelijkheid. Deze twee verboden zullen in dat geval niet gelden voor de bewoners van het gebied.
De burgemeester is met Giethoorn Onderneemt en Gieters Belang in overleg hoe gezamenlijk de verwachte drukte tijdens de coronacrisis kan worden beperkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.