Gert-Jan Oplaat blijft optreden bij verzorgingshuizen: advocaat helpt bij aanvechten boete

Markeloër Gert-Jan Oplaat blijft ondanks het verbod tijdens de coronacrisis toch optreden bij verpleeghuizen. Mocht hij beboet worden, wil de Limburgse advocaat Maurice Stassen hem pro-deo bijstaan om de bekeuring aan te vechten.

Oplaat is de helft van het Brook Duo en treedt tijdens de coronacrisis bij verpleeghuizen op om senioren een hart onder de riem te steken. Maar vorige week werd hij door een handhaver op de vingers getikt: de optredens zijn namelijk verboden.

'Mensen bieden geld'

Toen het voormalige Tweede Kamerlid daarop besloot een filmpje op Facebook te delen, kreeg heel Nederland lucht van de zaak. Mensen boden hem geld om een eventuele boete te betalen, maar dat geld wil Oplaat niet. Het gaat hem om het principe, want in de noodverordening van de Veiligheidsregio Twente staat dat optredens niet toegestaan zijn, omdat deze als een evenement worden gezien.

En aan dat verbod moet volgens Oplaat wat worden gedaan, net zoals men in Noord-Holland eerder deed. "Daar stond het optreedverbod eerst ook in de verordening, maar dat is per 30 april aangepast. Dat moet hier ook."

Bange artiesten

Toch hoeven muzikanten in Twente niet bang te zijn dat ze een boete voor optredens krijgen, stelt Oplaat. "Zo lang jij je optreden niet meldt of aanvraagt, doen ze niets. Maar toch durven veel muzikanten die gok niet te nemen. De boete van 400 euro is ze te hoog."

Ondanks alle geboden hulp hoopt de Markeloër dat het niet tot een proces komt. "We willen gewoon optreden. We willen normaal doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: