nieuws

Hardleerse automobilist op A32 rijdt gewoon door na invorderen rijbewijs

De automobilist reed ruim 50 kilometer te hard op de A32
De automobilist reed ruim 50 kilometer te hard op de A32 © Facebookpagina Politie Steenwijkerland
Een automobilist op de A32 bij Steenwijk is kort na het invorderen van zijn rijbewijs wegens te hard rijden opnieuw in de fout gegaan.
Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd nadat hij 52 kilometer per uur te hard over de A32 was gescheurd. Tijdens de controle probeerde hij nog te onderhandelen. "Kun je er niet een paar kilometer vanaf halen", vroeg hij de motoragent. Die sprak de man daarop aan en dacht dat de bestuurder zijn fout inzag.
De automobilist zei dat hij iemand zou bellen om hem op te halen, aangezien hij niet verder mocht rijden. De motoragent, die inmiddels zijn weg had vervolgd, zag de man een paar minuten later tóch weer in zijn auto rijden. "Tja, sommige mensen vragen ook om problemen!", schrijft de politie op Facebook.
De hardleerse automobilist kreeg opnieuw een proces-verbaal, dit keer voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook moest hij zijn autosleutels inleveren. Bij nadere controle bleek dat het rijbewijs van de man ook al een paar maanden was verlopen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.