Nieuws

50Plus verdwijnt uit Overijsselse Staten: Fred Kerkhof verlaat partij en blijft Henk Krol trouw

Fred Kerkhof verlaat 50Plus
Fred Kerkhof verlaat 50Plus © RTV Oost
Het Overijsselse Statenlid Fred Kerkhof stapt op bij 50Plus. Daarmee verliest de partij haar enige zetel in de Overijsselse Provinciale Staten. Hij doet dat in navolging van het landelijke kopstuk Henk Krol, hij maakte vandaag bekend te vertrekken vanwege een conflict binnen de partij.
Kerkhof blijft Krol trouw en wil onder de vlag Partij voor de Toekomst, de nieuwe partij van Krol, doorgaan in de Overijsselse politiek.
Kerkhof stelt zich niet meer te herkennen in 'zijn' 50Plus. "Sinds maart is er veel geruzie en gekonkel in de partij. De sfeer is er daarna alleen maar slechter op geworden. Dat had als gevolg dat het gewoon niet meer leuk was. Er werd op de man gespeeld en daar was ik zelf ook slachtoffer van. Toen ben ik gaan nadenken of ik hier wel deel van uit wil maken."

Geruzie binnen de partij

Hij doelt daarmee op een aantal landelijke partijleden dat met elkaar in de clinch ligt. Volgens partijvoorzitter Dales zijn vanwege de interne ruzie al honderden leden weggelopen en gaan er tienduizenden euro's uit de partijkas naar juridische kosten. Dales zegt zijn bestuurstaken af te ronden en dan zijn lidmaatschap op te zeggen.
Gegoogeld naar de standpunten
Voor het Statenlid was dat een reden om na te denken over een vertrek. "Er waren een aantal opties waar ik uit kon kiezen", gaat Kerkhof verder. "Ik kon bijvoorbeeld mijn zetel opgeven of verdergaan met een eigen partij. Maar toen ik vanochtend zag dat Henk Krol begint met Partij voor de Toekomst, heb ik gegoogeld naar de standpunten. En die basisbeginselen komen overeen met wat ik wil."

Verkiezingsprogramma

Het vertrek betekent niet dat de politicus uit Tuk niet meer achter het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen staat. "Ik sta nog steeds achter het vorig jaar gepresenteerde verkiezingsprogramma van 50Plus. De afgelopen vijf jaar heb ik mijn uiterste best gedaan om de stem van mijn achterban te laten horen en dat blijf ik deze Statenperiode doen. Echter niet meer namens 50Plus."
Statenlid Fred Kerkhof over zijn vertrek bij 50Plus

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.