nieuws

Munsterman en Van der Laan over titel 2010: "Als Cissé voor ons koos, waren we geen kampioen geworden"

Sekou Cisse was in 2009 dicht bij een transfer naar FC Twente
Sekou Cisse was in 2009 dicht bij een transfer naar FC Twente © Orange Pictures
Dit weekend is het precies tien jaar geleden dat FC Twente zijn enige landstitel in de historie boekte. In een uitgebreide special blikt analist Jan van Staa met oud-topmannen Joop Munsterman en Aldo van der Laan terug op het kampioenschap van 2010.
Joop Munsterman en Aldo van der Laan blikken terug op 2010
Sekou Cissé
In het twintig minuten durende interview gaat het ook over de geluksfactor in 2010. Zo was FC Twente in de zomer van 2009 dichtbij een transfer van Sekou Cissé die destijds een succesvol jaar bij Roda JC achter de rug had. De Ivoriaanse vleugelspits koos tot teleurstelling van FC Twente voor Feyenoord. Daar raakte hij alleen vrij snel geblesseerd aan zijn teen. "Als hij voor ons had gekozen, waren we geen kampioen geworden. Dan was hij bij ons het hele seizoen geblesseerd geweest en au gehad aan zijn teen. Die mazzel moet je er bij hebben", zegt Van der Laan. 
Bryan Ruiz
Uiteindelijk kwam Brian Ruiz naar FC Twente, maar ook daar waren in het begin twijfels. "Op een gegeven moment dacht ik bekijk het even, maar drukte Aldo de transfer er doorheen", zegt Munsterman. "En zijn eerste drie ballen stuiterden van zijn benen af, toen dachten we o god wat hebben we nu in huis gehaald." Uiteindelijk maakte de Costa Ricaan 24 doelpunten en had hij een belangrijk aandeel in de titel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.