nieuws

Minister Bijleveld trakteert zorgpersoneel MST Enschede op taart

Militairen bezorgen vandaag bij 35 zorginstellingen in Nederland gebak. Op deze manier willen ze het zorgpersoneel bedanken. In Enschede, bij ziekenhuis MST, werd de taart overhandigd door minister Ank Bijleveld. 
Een waardering zoals dat 75 jaar geleden vanuit de bevolking naar de militairen toe gebeurde, zo omschrijft Bijleveld de actie. "Een hart voor de vrijheid is ook een hart voor de zorg. Om deze dag toch te vieren, willen we het zorgpersoneel bedanken."

Militairen in ziekenhuis

De taart is ook bedoeld voor het militaire personeel dat tijdelijk gestationeerd is bij zorginstellingen door heel het land, in totaal 400 medewerkers. "De inzet van Defensie is heel belangrijk", vertelt Sophia van Rooij van het ziekenhuis. 
Ze vervolgt: "We kunnen heel veel van ze leren. Deze crisis vraagt van ons om voortdurend adaptief te zijn. Dat weten soldaten en militairen als geen ander. En ze weten van aanpakken, maar die taal spreken we allemaal."

Hartbewaking

Militair Mark geniet ook van het gebak. Hij werkt tijdelijk op de hartbewaking in het MST.  "Wij militairen zijn opgeleid in eerstelijnszorg en traumagevallen, maar dit is een hele andere tak van sport." 
Ook alle patiënten kregen een taartje om 75 jaar vrijheid te vieren. 
Meer verhalen over oorlog en bevrijding vind je op onze vrijheidspagina. Wat er verder in Overijssel gebeurt vanwege 75 jaar vrijheid lees je op de pagina van Overijssel Viert Vrijheid. Veel activiteiten zijn helaas vanwege het coronavirus geschrapt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.