nieuws

Nieuwe parkeerautomaten Oldenzaal later in gebruik, voorlopig nog 'gratis' parkeren

Het aansluiten van de nieuwe parkeerautomaten in het centrum van Oldenzaal neemt meer tijd in beslag dan verwacht. Ze zouden eigenlijk vandaag al moeten werken, maar dat is niet gelukt. Voorlopig kan er dus nog niet betaald worden voor het parkeren.
Verdeeld over het centrum stonden sterk verouderde automaten, waar alleen met muntgeld of de parkeer-app betaald kon worden. Pinnen of contactloos betalen was niet mogelijk. Daarom is besloten de oude automaten weg te halen en te vervangen door nieuwe.
Vier weken geleden werd begonnen de automaten weg te halen. Vandaag zou alles weer werken, maar dat blijkt niet het geval. Wanneer de automaten wel in werking treden, is niet bekend.

Achteraf betalen

Er stonden 39 automaten in het centrum van Oldenzaal. Door een efficiëntere verdeling komen er 25 voor terug. Met de komst van de nieuwe automaten wordt ook gestart met een proef met achteraf betalen.
Aan de rand van het centrum ligt parkeerterrein Molkenboer. Automobilisten kunnen daar binnenkort oprijden zonder dat ze een kaartje krijgen. Er wordt een foto van het kenteken gemaakt. Bij terugkomst moet het kenteken ingevoerd worden, waarna betaald kan worden. Bij de andere automaten moet, net als tot begin vorige maand, vooraf een kaartje gepakt worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.