nieuws

#OPGEZWOLLE wordt virtuele landmark met behulp van app

Opgezwolle in een app
Opgezwolle in een app © Fectar
Het zou een grote landmark worden, #OPGEZWOLLE. Maar door de coronacrisis kon de fysieke onthulling niet doorgaan. De initiatiefnemers hebben daarom iets anders bedacht: het landmark is vanaf nu virtueel te zien.
De landmark in Park Wezenlanden werd vandaag onthuld door Rico, die samen met Sticks deel uitmaakt van de rapformatie Opgezwolle. Initiatiefnemers Rob Drost, Arjan Biel en Marco Slot: "We hadden kunnen blijven vasthouden aan ons plan om op 75+1 jaar bevrijding de landmark groots te onthullen."

'Baken van vrijheid'

"Maar met deze virtuele oplossing hebben we de kans gecreëerd eerder te kunnen genieten van ons baken van vrijheid, in onze stad en in de wereld. En wanneer kan dat beter dan op onze landelijke Bevrijdingsdag? Juist omdat de coronamaatregelen ons, met alle restricties en festiviteiten die niet door kunnen gaan, nog meer het besef geven wat vrijheid in ons dagelijks leven betekent."

Iedereen kan de landmark virtueel op een eigen locatie plaatsen met een smartphone. Startup FECTAR heeft een app gemaakt om dat te kunnen doen. Rico: "Reken er maar op dat de landmark verschijnt op Aruba, naast de landmark aldaar! Ik ga mijn familie vragen dat met de app te doen. Hoe vet."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.