nieuws

Kijk terug hoe het vrijheidsvuur wordt doorgegeven

Vrijheidsvuur Bevrijdingsfestival Overijssel 2019
Vrijheidsvuur Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 © Wouter de Wilde
Het eeuwige vrijheidsvuur brandt in Wageningen. Ook dit jaar wordt dat vuur doorgegeven aan de dertien vertegenwoordigers die het vuur dragen voor de steden waar normaal gesproken de Bevrijdingsfestivals zouden plaatsvinden.
Kijk live mee hoe het vuur wordt overgedragen en hoe de vuurdragers het vuur in een historisch voertuig naar hun stad brengen. Daar zal het vuur gelijktijdig met het vrijheidsvuur in Wageningen, om twaalf uur 's nachts, worden ontstoken. 

Geef jouw vrijheidsvuur door

Dit jaar staan we op een andere manier stil bij het vieren van onze vrijheid. We leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid betekent. Daarom kun je vanavond vanaf negen uur een kaarsje ontsteken. Zet deze zichtbaar voor een raam of bij de voordeur, zo geven we samen het vrijheidsvuur door. Dit vuur kun je ook digitaal doorgeven. Hoe dat werkt, lees je hier.
Meer verhalen over oorlog en bevrijding vind je op onze vrijheidspagina. Wat er verder in Overijssel gebeurt vanwege 75 jaar vrijheid lees je op de pagina van Overijssel Viert Vrijheid. Veel activiteiten zijn helaas vanwege het coronavirus geschrapt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.