nieuws

Europarlementariër Schreijer (CDA) wil steun voor kalfsvleessector

Kalveren in stal
Kalveren in stal © iStock
Brussel moet tijdelijk de opslag van overtollig kalfsvlees in koelhuizen vergoeden. Dat bepleit CDA-Europarlementariër Annie Schreijer uit Hengevelde, samen met collega's van de ChristenUnie en SGP. 
Door de coronacrisis is de vraag naar kalfsvlees met 40 procent gedaald. Kalfsvlees wordt normaal gesproken veel verkocht aan de horeca en juist daar wordt nu vrijwel niets afgenomen. Veehouders slachten wel minder dieren maar dit neemt niet weg dat de voorraad groeit, met hoge kosten tot gevolg.  
Veel andere landbouwsectoren hebben wel hulp gekregen, zoals subsidie voor opslag tot betere tijden. De Europarlementariërs zien geen enkele reden waarom de kalversector, die belangrijk is voor de Nederlandse landbouw, overal buiten valt. "Gelijke monniken, gelijke kappen", zegt Peter van Dalen (ChristenUnie). 

Dierenwelzijn

Gesubsidieerde private opslag is absoluut noodzakelijk om ernstige problemen met het dierenwelzijn en structureel verlies van kalfsvlees te voorkomen. Annie Schreijer-Pierik (CDA): “Kalverhouders worden keihard geraakt door deze crisis."
"De kalversector is een cruciale schakel in de Europese zuivelketen en onmisbaar voor de melkveehouderij in de EU. De Europese Commissie moet daarom nu ook met spoed komen met een regeling voor particuliere opslag van kalfsvlees.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.