Wat vind jij: Het is opmerkelijk dat een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht wordt en bij de kapper niet

Woensdagavond werden door het kabinet de maatregelen om het coronavirus in te dammen verder versoepeld. Daarbij is onder andere besloten dat contactberoepen zoals kappers vanaf 11 mei onder voorwaarden weer aan de slag mogen en dat het openbaar vervoer per 1 juni weer volgens de normale dienstregeling van start gaat.   

In het openbaar vervoer moet vanaf dat moment verplicht een niet-medisch mondkapje gedragen geworden. Ov-bedrijven vroegen eerder al om een mondkapjesplicht, omdat het in bus, tram en trein niet haalbaar is om anderhalve meter afstand te houden. 

Bij kappers en andere contactberoepen geldt het advies om zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand in stand te houden. In deze sector wordt daarentegen het dragen van mondkapjes niet verplicht. 

Wat vind jij? Als het dragen van een mondkapje verplicht is in het ov, moet dat dan ook gelden voor contactberoepen? Of zijn mondkapjes alleen in het ov wel voldoende? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren